vrijdag 2 mei 2014

dag 11 Merrit Island

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt besloten we om naar Merrit Island te rijden.
Dit is aan de oostkust bij Titusville. Dit is het eerste stadje waar we in 1991 heen gingen. Hier hebben we nog even door memorylane gereden. 23 jaar geleden vonden we het hier het einde. We sliepen in een Best Western motel, de Spaceshuttle Inn. We gingen winkelen bij Sears en all you can eat bij Sady's. Het hotel en Sears zijn er nog altijd, maar allemaal vergane glorie. Toch was het leuk om te nog eens te zien waar onze Florida verslaving is begonnen.








We bezochten ook Blackpoint Wildlife Drive, dit is een 11km lange autorit door een natuurgebied.
De entree is vrijwillig , je stopt je bijdrage in een envelop en doet die in een brievenbus. Je krijgt folders en een map. Onderweg zijn er punten aangegeven, in de folder staat dan welke dieren je op die plek kunt tegenkomen. Was leuk om te doen. Op een gegeven moment begon het te regenen maar we wilden de manatees nog zien. Dus trotseerden we de regen en hebben nog 2 manatees gezien.
Dit zijn zulke vriendelijke beesten, het zijn zoogdieren, dus met een beetje geduld zie je ze van tijd tot tijd bovenkomen om te ademen. Ze grazen de rivierbodem af, het water moet wel warmer zijn dan 70 gr. Fahrenheit.
Al met al een leuke regenachtige dag, hopelijk duurt dit weer niet te lang.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten